Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΚΤΙΖΩ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ

 design a feng shui house 2
Το σπίτι επηρεάζει όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής των ενοίκων του. Ως χώρος ενεργειακός έχει τη δύναμη να επηρεάσει σοβαρά και καταλυτικά την Υγεία, τις Σχέσεις και τα Οικονομικά των ανθρώπων που το κατοικούν. Μέσα σε αυτό περνάμε σχεδόν τα 2/3 της μέρας μας και κατά συνέπεια ολόκληρης της ζωής μας. Εκεί κοιμόμαστε και ξυπνάμε, συζητάμε σοβαρά και παίρνουμε αποφάσεις που καθορίζουν την ζωή μας, συνεννοούμαστε μεταξύ μας για να λύσουμε τα προβλήματά μας, ανατρέφουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, διασκεδάζουμε με την οικογένειά μας ή με φίλους, ερωτευόμαστε και αγαπιόμαστε, μελετάμε και διαβάζουμε, δουλεύουμε και δημιουργούμε.

shedio2
Το σπίτι μας, όπως και κάθε ακίνητο, δεν είναι ένα άψυχο σύνολο από τούβλα και μπετόν. Είναι μία ενεργειακή ολότητα με την οποία συναλλασσόμαστε καθημερινά, μας επηρεάζει και την επηρεάζουμε. Για κάποιους συνειδητά, για τους περισσότερους ασυνείδητα οι αρνητικές ενέργειες του χώρου μας εξωθούν σε λάθος σκέψεις, αποφάσεις, ενέργειες και καταστάσεις. Θετικές ενέργειες που πιθανόν να μένουν ανεκμετάλλευτες δεν έχουν τη δυνατότητα να μας ευνοήσουν. Κι επειδή το κακό συνήθως είναι περισσότερο από το καλό, δημιουργείται ανισορροπία και δυσαρμονία μέσα στο σπίτι μας, με φανερό αντίκτυπο στη ζωή μας. Με δυο λόγια αυτό ονομάζεται κακό φενγκ σούι.

build a feng shui house
Το κακό φενγκ σούι μίας κατοικίας μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόβλημα υγείας εκ του μη όντος, να επιδεινώσει μία υπάρχουσα αδυναμία στην κατάσταση της υγείας κάποιου ένοικου ή να προκαλεί μία ψυχολογική δυσφορία στους ανθρώπους με εμφανή επίπτωση στην καθημερινή τους ζωή. Και αυτά να συμβούν μία φορά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. πονοκέφαλοι).
Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη ή ρήξη σχέσεων σε πολλά επίπεδα και μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων. Οι σχέσεις (στο Φενγκ Σούι) δεν περιλαμβάνουν μόνο τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων που μοιράζονται την ίδια στέγη. Αφορούν και στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, παιδιών μεταξύ τους, καθώς και στις σχέσεις που οι ένοικοι αναπτύσσουν με τους εκτός χώρου ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες, συγγενείς κλπ. Η εκτίμηση που χαίρει ένας άνθρωπος, ο σεβασμός από τους γύρω του, η αναγνώριση της προσφοράς του είναι κι αυτά πτυχές που εντάσσονται στην ίδια αυτή μεγάλη κατηγορία.


Τα οικονομικά σχετίζονται άμεσα με το φενγκ σούι του σπιτιού που επηρεάζει εμάς τους ίδιους. Βιαστικές αποφάσεις, λάθος κινήσεις, ασυνείδητες ενέργειες, χάσιμο ευκαιριών, αδικαιολόγητα έξοδα και άλλα παρόμοια μπορεί να οδηγήσουν τους ενοίκους ενός σπιτιού σε οικονομική στενότητα και οπισθοδρόμηση.
Η τέχνη και επιστήμη του Φενγκ Σούι είναι λοιπόν το εργαλείο εκείνο, χάρη στο οποίο μπορούμε να βρούμε πώς είναι κατανεμημένες οι ενέργειες μέσα στο σπίτι μας, σε ποιους τομείς της ζωής μας δημιουργούν πρόβλημα, ποια είναι η ρίζα του προβλήματος και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το Φενγκ Σούι είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που μας βοηθάει μέσα από λογικές μεθόδους και αλλαγές να επαναφέρουμε την τάξη και την ισορροπία μέσα στο χώρο μας βελτιώνοντας την ίδια μας τη ζωή.

http://www.fengshuigreece.gr/